Kort om turen og om oss

Kjære leser,

du har kanskje ramlet over denne bloggen i ren vanvare, eller av uante grunner fått linken av noen du kjenner (lite trolig, vi forutser på ingen måte at dette vil forekomme, men man kan aldri vite), eller kanskje du kjenner en av oss, men ikke resten. Hva du enn gjør her, så sitter du sikkert med ubesvarte spørsmål – hva går egentlig denne turen ut på? Hvem er de, disse fire voksne mennene som akter å klemme seg inn i en (omstendighetene tatt i betraktning) trang bil og tilbringe hele sommerferien på landeveien i USA? Kommer de ikke til å bli drit lei av å kjøre bil?

For å ta svarene litt sånn etter tur:

Turen går ut på å ha en skikkelig, grundig, gjennomført og vaskeekte roadtrip. Her vil kanskje noen protestere og mene at en roadtrip skal være spontan, mens vi har brukt unødig mye tid på å planlegge og forberede turen. Til vårt forsvar så har vi alle en jobb som venter på oss hjemme i Norge, og vi har bare så og så mye tid å gjøre på, og vi vil veldig gjerne rekke flyet hjem igjen, gjerne til en tildels billig penge også. Og noen ting bare MÅ vi få med oss når vi har lagt ruta vår der vi har lagt den, så litt planlegging blir det. Men vi har ganske mange blanke dager uten noen spesielle planer, så det skal nok bli nok spontanitet og tilfeldighet likevel.

Mer utfyllende så har vi gått og snakket om denne turen i et par-tre år nå, og lysten ble ikke mindre etter at Amund dro på en ukelang reise til USA i november 2007. På senhøsten i 2008 ble det fart i sakene, vi satt samlet en hel gjeng og spørsmålet om roadtrip ble tatt opp, og avgjørelsen tatt. Utover høsten og vinteren begynte ting og falle på plass, og til slutt stod vi igjen med fire deltakere som hadde tid, råd og lyst.

Hvem er vi så? Fire vågale og frie (med unntak av Trond Viggo) menn i vår beste alder, så klart! Mer spesifikt: våre helter er:

Amund Farberg<br/>USA-veteran og primærpådriver, praktisk talt amerikaner. Hard på gassen i svingene.

Amund Farberg
USA-veteran og primærpådriver, praktisk talt amerikaner. Hard på gassen i svingene.

Einar Jørgen Haraldseid<br/>Blindpassasjer (eneste på turen uten førerkort). Vil dokumentere turen etter beste evne.

Einar Jørgen Haraldseid
Blindpassasjer (eneste på turen uten førerkort). Vil dokumentere turen etter beste evne.

Martin Kronborg<br/>Attpåklatt, yngstemann og maskot, har overlegent lengst kjøreerfaring. Hadde foretrukket manuelt gir, men ble overstyrt (flaks for girkassa).

Martin Kronborg
Attpåklatt, yngstemann og maskot, har overlegent lengst kjøreerfaring. Hadde foretrukket manuelt gir, men ble overstyrt (flaks for girkassa).

Trond Viggo Håpnes<br/>Eldstemann, og burde dermed være den mest ansvarsbevisste og seriøse. No chance.

Trond Viggo Håpnes
Eldstemann, og burde dermed være den mest ansvarsbevisste og seriøse. No chance.

Hva angår det siste spørsmålet, om vi kommer til å bli lei av å kjøre bil? Det vil tiden vise …