Bloggen er oppe, en uke til avreise

Bill Bryson: The Lost Continent - Travels in small-town America

Bill Bryson: The Lost Continent - Travels in small-town America

Etter noen dager med installasjon, tweaking, koding og skriving, så føler jeg at det er på tide at denne bloggen får et vaskeekte blogginnlegg også, det er jo gjerne hele poenget med en blogg. Idet jeg begynner å skrive dette er det faktisk helt nøyaktig en uke igjen til vi tar av fra Gardermoen i retning Heathrow, hvor vi skal sove på hotell for så å ta et morgenfly til Miami.

Å si at jeg gleder meg blir en kraftig underdrivelse. Det er nesten ingenting jeg ikke gleder meg til for denne turen. La meg ta et eksempel: jeg gleder meg til å fly Boeing 747, for det har jeg aldri har gjort før. Flyturen fra London til Miami er riktignok på heftige ni timer og noen minutter, men jeg skal alltids klare å slå ihjel tiden, både med bøker, PC, Game Boy DS og litt god gammeldags søvn (selv om jeg aldri har klart å sove på et fly før).

De siste dagene har jeg gått rundt og hørt på en lydbok av Bill Bryson; «The Lost Continent – Travels in small-town America». Det er rett og slett en reisebok skrevet av en amerikaner som har bodd i Storbritannia i mange år, for så å reise tilbake til USA og dra på en episk veitur, med fokus på småbyer og mindre kjente landemerker og severdigheter. Den er tidvis meget underholdende, og er generelt inspirerende. Dette til tross for at Bryson bruker mesteparten av tiden på å klage på kvaliteten på amerikanske byer og landskap.

Én by han skryter uhemmet av er imidlertid Santa Fe, som jeg gleder meg veldig til å besøke. Douglas Adams omtalte Santa Fe på denne måten:

If you’ve never visited or spent time in Santa Fe, New Mexico, then let me say this: you’re a complete idiot. I was myself a complete idiot till about a year ago when a combination of circumstances which I can’t be bothered to explain led me to borrow somebody’s house way out in the desert just north of Santa Fe to write a screenplay in. To give you an idea of the sort of place that Santa Fe is I could bang on about the desert and the altititude and the light and the silver and turquoise jewelry, but the best thing is just to mention a traffic sign on the freeway from Albuquerque. It says, in large letters ‘GUSTY WINDS’ and in smaller letters ‘may exist.’

Hele historien som sitatet er hentet fra er selvfølgelig fornøyelig lesing, og du kan finne det her: Maggie and Trudie. Snart er jeg ikke en komplett idiot lenger jeg heller.

One thought on “Bloggen er oppe, en uke til avreise

  1. Smooth blog gutta, blir kult å se hva som kommer her. Dødsmorro å se tilbake på for dere om noen år når dere har denne!

Comments are closed.