What is ozone?

Air condition-anlegg er lunefulle greier. Da vi ankom hotellet var det litt i varmeste laget på rommet, så vi skrudde på AC-en på full guffe. Det bet ikke så veldig, men vi sovnet da til slutt. Men midt på natten våknet vi av at vi hakket tenner, og jeg skrudde den ned til nivået den var på da vi kom. En knapp time senere var det så varmt i rommet at det var umulig å sove igjen, så da skrudde vi AC-en på full guffe igjen. Det ender vel med at hele gjengen blir forkjølet.

Vi valgte hotellet vårt ut fra brosjyren «Florida Travel Saver», som blant annet opplyste at hotellet tilbyr gratisk kontinental frokost. Enten har amerikanerne en veldig rar oppfatning av hva en kontinental frokost er for noe, eller så ble vi litt svindlet. Det var nesten ikke noe pålegg (litt syltetøy og litt utvalg av frokostblandinger), pluss et alvorlig monster av et vaffeljern som jeg fomlet litt med, livredd for å få livstruende brannskader.

Mens vi satt og inntok vår subkontinentale frokost kom en aldrende amerikaner bort til oss for å slå av en prat. Vi hadde snakket litt med ham i går kveld også, idet han kom ut av hotellrommet sitt for å lufte hundene sine. Han kunne i dag fortelle oss at han reiser rundt i USA for å holde såkalte TEA-parties, som står for «Taxes Enough Already». Han er altså veldig imot skatter, noe som gledet Amunds hjerte, og vi sammenlignet skattenivået i USA og Norge, en sammenligning vi vant eller tapte, alt ettersom.

Han spurte oss hva vi jobbet med, og jeg kunne svare at jeg jobbet på en høgskole, og Martin fortalte at han jobber som barneskolelærer. Te-mannen lysnet opp og spurte øyeblikkelig et spørsmål i beste pop-quiz-stil: «I guess you know what ozone is, then?». Martin klarte prøven med glans, og var dermed godkjent som «Science Teacher», noe som imponerte stort.

Videre kunne han fortelle at tremenningen hans døde i en ubåt under 2. verdenskrig, og han fortalte oss en lang rekke usømmelige vitser om familien Clinton og Bush, før vi takket for samværet og ønsket ham lykke til med teselskapene.

Vi har forøvrig sett på The Weather Channel at det virkelig ER varmt her om dagen, det går stort sett i «all time high temperatures» for hele Florida og vestover mot Texas. Vi er jammen glad vi har stor bil med kraftig air condition-anlegg, noe som bringer meg til sakens kjerne:

Er du fornøyd nå, Erik? Dette er altså bilen vår, en GMC Yukon X, 2009-modell. Den sluker bensin, all den tid den har en 5.3L V8-motor med framhjulstrekk, men er svært behagelig å kjøre. Nå skal vi vende snuten mot New Orleans, og vi regner med at turen vil ta åtte timer + stopp underveis. Vi skal blant annet ta en tur og se på slagskipet USS Alabama, som ligger rett ved motorveien i Mobile.

3 thoughts on “What is ozone?

  1. Har du lappen Einar? (jf: Den sluker bensin, all den tid den har en 5.3L V8-motor med framhjulstrekk, men er svært behagelig å kjøre.) Eller er det bare en annen måte å si: “Den har et godt baksete å sitte i” på? 😛 Fin bil da 🙂

Comments are closed.